Душа людська

Душа болить, мабуть, в усіх людей -
Як не за себе, то хоч за дітей.
За батька й матір, за свою країну,
Ніхто не знає всю нашу родину.

Душа людська - річ дивна і чудна -
Всіх протиріч не витрима вона,
Вона живе, мабуть, в кількох світах,
Ніхто не знає, де проходить шлях.

Душа повинна все життя рости -
Невпинно до високої мети.
Ніхто не знає сутності її,
Не помічає помилки свої.

Душа болить, коли вона жива -
І прагне, щоб збувалися слова.
Ніхто не знає, де тих слів межа.
Не забувай, що дивна річ - душа.

4.02.2023

Дякую за натхнення Ігорю Ярину:

http://stihi.ru/2022/10/07/2418


Рецензии
Дякую! Я вірю, що вірші - це ліки для душі

Лесь Украинец   27.09.2023 20:22     Заявить о нарушении
Лесю, і я в це вірю.
Звісно, якщо вірші хороші, погані можуть бути і отрутою.))

Надия Медведовская   30.09.2023 01:13   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.