Рисувай есен, както ти стиска Вали, сякаш плачат с

Velichka Nikolova - Литатру1
23 ноември 2016 г.


КАКТО ТИ СТИСКА (оригинал - първи вариант: Вали, сякаш плачат самотни поети)


Есента е красива, ти, бои не пести.
Нарисувай я както ти стиска.

Нарисувай пътеката лунна, дори
и вълната, която я плиска.

Есента си е тъжна, но е златна, нали?
Нарисувай я в жълто - да свети.

Не пести и от синьото, нека вали,
сякаш плачат самотни поети.





КАКТО ТИ СТИСКА (Втори вариант: добавен още един куплет от автора).
 


Есента е красива, ти, бои не пести.
Нарисувай я както ти стиска.

Нарисувай пътеката лунна, дори
и вълната, която я плиска.

Есента си е тъжна, но е златна, нали?
Нарисувай я в жълто - да свети.

Не пести и от синьото, нека вали,
сякаш плачат самотни поети.

Нарисувай луната. Тя нека блести,
за да видиш природата нощем

и ще видиш, че облака вместо сълзи
праща стихове още и още...


*Величка
*("Воденицата и златната есен",2014 - художник - Величка Богданова - Литатру)


Рецензии
Чудесный по красоте стих!
Понравился.

Ирина Рудзите1   11.02.2023 10:37     Заявить о нарушении
Спосибо, дорогая Ирина!

С глубоким уважением и теплом!

Литатру

Величка Николова -Литатру 1   11.02.2023 14:03   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.