Robert Frost A Boundless Moment

                Robert Frost 
          
           A BOUNDLESS MOMENT

He halted in the wind, and - what was that
Far in the maples, pale, but not a ghost?
He stood there bringing March against his thought,
And yet too ready to believe the most.

'Oh, that's the Paradise-in-bloom,' I said;
And truly it was fair enough for flowers
Had we but in us to assume in March
Such white luxuriance of May for ours.

We stood a moment so in a strange world,
Myself as one his own pretense deceives;
And then I said the truth (and we moved on) .
A young beech clinging to its last year's leaves.

       Роберт Фрост

           Бесконечный миг

Он вдруг остановился. – Бледный свет
Сверкнул слегка вдали, среди рябин.
Он ясно сознавал, что нынче – март,
Но верить в сказку был готов один.

Не удивишься ландышам: тепло.
Невольно я сказал: «Цветущий рай».
И всё ж невероятно, чтоб тогда
Бродил по саду пышный, белый май. 

Так мы стояли, в странный мир войдя,
Но ослепленный чудом наяву,
Прозрел я: «Это просто юный бук,
Одетый в прошлогоднюю листву».   


Рецензии
Спасибо, Илья!
Я тоже не остался равнодушен к этому шедевру:
http://stihi.ru/2022/06/20/4251

Сергей Батонов   20.06.2022 14:21     Заявить о нарушении
Очень интересно! Спасибо, Сергей.

Илья Липес   20.06.2022 16:55   Заявить о нарушении