Ландыши сажаю... Юрий Боровицкий. с белорусского

Ландыши сажаю под берёзой,
Пусть под ней цветут из мая в май.
Пусть достойны будут ласки Божей,
Пусть цветут как белорусский край.

Вдоль забора посажу барвинок,
Пусть плетётся, вьётся на меже.
Голубое марево снежинок
Разольётся морем на душе.

Где Бельчонок спит, ромашки сею,
Где Жучок - пионов белых куст.
Пусть вдоль них весёлый ветер веет
Котикам, моим друзьям, во вкус.

Май плывёт, и я цветы сажаю,
Пусть цветут на радость мне и вам,
Пусть соседки улыбнутся маю,
А попросят, им цветочки дам.


Оригинал:



Ландышы саджаю пад бярозай,
Хай пад ёй квітнеюць кожны май.
Хай удзячны будуць ласцы Божай,
Што не страціў беларускі край.

А паўз плот я пасаджу барвінак,
Хай пляцецца, ўецца на мяжы.
Хай блакітных кветачак-сняжынак
Разальецца мора для душы.

Дзе Бельчонак спіць, саджу рамонкі,
Дзе Жучок, півоні белай куст.
Хай у іх гуляе вецер звонкі
Коцікам, сябрам маім, пад густ.

Май плыве, і я саджаю кветкі,
Хай цвітуць на радасць мне і вам,
Хай на іх любуюцца суседкі,
А папросяць, ім таксама дам.


Рецензии