Иван Ярославов. Вопросы. Рус. Бел

Куда девается объятый
Багрянцем лес, разливы рек?
Куда деваются закаты?
Куда уходит человек?
Мне с детства мир понятен не был.
Природа мне не объяснила:
Когда в глазах погаснет небо -
Куда деваются светила?

***

Куды дзяваецца агорнуты
Барвяны лес, разлівы рэк?
Куды дзяваюцца заходы?
Куды сыходзіць чалавек?
Мне свет зразумелым не быў.
Прырода мне не растлумачыла:
Калі ў вачах загасне неба -
Куды дзяваюцца свяціла?

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии