Сергей Карпеев 3. Безумная капель. Рус. Бел

Обезумела капель   
И струёй прозрачной хлЕщет.
Злой протучины кудель
Разодралась на прорехи.

В ту расщелину попал
Вешний хохот солнострОя,
Что небесье оттирал   
Лучезарною рукою.

Там, с обратной стороны,
Туча мрачна, снеголИка.
Лишь с полуденной кормы
Брызжут яростные блики.

В горловине луж тесьма
Обводной прошита синью.
Торжество лесного дня
Расплескалося теплынью.

Над распахнутой тайгой
Дымкой дали  застилает.
Краснотал береговой
Вербным духом полыхает.
 
***

Вар'яцкі капеж
 
Ашалеў капеж з вяселля 
І бруёй празрыстай хвошча.
Злой пратучыны кудзеля
Разлупілася на прарэхі.

У тую расколіну патрапіў
Вясновы рогат солнастроя,
Што небесье адціраў   
Прамяністаю рукою.

Там, са зваротнага боку,
Хмара змрочная, снегаліка.
Толькі з паўдзённай кармы
Пырскаюць лютыя блікі.

У гарлавіне лужын тасьма
Абводнай прашыта сінечай.
Імпрэза ляснога дня
Расплескалася цеплынёй.

Над расчыненай тайгой
Смугой далеч  засцілае.
Ракіта берагавой
Вербным духам усё шугае.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии