Александр Календо. В одной из версий. Рус. Бел

Когда увижу я Ваш взгляд,
то всё настанет.
Мир будет верою богат
под небесами.
А там, где Чёрная дыра
алкала жертвы,
взойдёт звезда сильней стократ,
стократ бессмертней.

Я не прошу ни одного
из предпочтений.
Сиянье лун, слиянье вод —
всё постепенно.
Нужна лишь точка Ваших глаз —
как отправная.
Лишь дайте знак, и я тотчас
путь начинаю.

Всё, по любому, будет так,
вопрос лишь в сроках.
Вселенная, как Вы, чиста —
голубоока.
А то, что в ней не согласован
ритм свиданий,
так это творчества основа —
чтоб мы сами.

Я Вас встречаю — в той, одной
из многих версий.
И передать хочу Вам вновь —
что всё известно.


***

Па адной з версій

Калі Ваш погляд бачу - свята,
тое ўсё надыдзе з намі.
Свет будзе вераю багаты
пад нябёсамі.
А там, дзе Чорная дзюра
прагнула ахвяры,
узыдзе зорка мацней шматкроць,
шматкроць безсмяротней.

Я не прашу ніводнага
з пераваг.
Ззянне месяцаў, зліццё вод —
усё паступова.
Патрэбна толькі кропка Вашых вачэй —
як адпраўная.
Толькі дайце знак, і я адразу
шлях пачынаю.

Усё, па-любому, будзе так,
пытанне толькі ў тэрмінах.
Сусвет, як Вы, чыстая —
сінявокая
А тое, што ў ёй не ўзгоднены
рытм спатканняў,
так гэта творчасці аснова —
каб мы самі.

Я Вас сустракаю — у той, адной
са шматлікіх версій строма.
І перадаць жадаю Вам ізноў —
што ўсё вядома.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Признателен Вам, Максим.

Александр Календо   22.04.2024 16:26     Заявить о нарушении