Александр Бобров. Четыре поля. Рус. Бел

Как символ вечности державы
И днесь, и шесть веков назад
Четыре поля русской славы
В снегах сверкающих лежат.

И сберегают отсвет славы,
Которая врагам видна
От Прохоровки до Полтавы,
От Дона до Бородина.

Сковали реки ледоставы,
И кажутся поля мертвы,
Но в День защитника державы
Их свет доходит до Москвы.

***

ЧАТЫРЫ ПОЛЯ
Як знак вечнасці дзяржавы
І днесь, і шэсць стагоддзяў назад
Чатыры поля рускай славы
Ў снягах зіготкіх ляжаць.

І берагуць водбліск славы,
Якая ворагам чутна
Ад Прохараўкі да Палтавы,
Ад Дона да Барадзіна.

Скавалі рэкі ледаставы,
Здаюцца мёртвыя палі,
Але ў Дзень абаронцы дзяржавы
Святло даходзіць да Масквы.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии