У. Марковская. Ворованные яблоки. Рус. Бел

Сад зарос. Покосился сарай.
Но мальчишки всегда навещали,
Ведь для них этот сад - просто рай:
Часто яблоки в нём воровали.

Если дождь на дворе моросил,
Был сарай у ребят вроде штаба.
И никто никогда не спросил,
Может помощи дедушке надо?

На калитке от частых дождей
Потемнел лучик звёздочки красной,
И летел хоровод мирных дней
Цвета яблок и жёлтых, и красных.


***

Крадзеныя яблыкі
   
Сад зарос. Пакрывіўся сарай.
Але хлапчукі заўсёды наведвалі,
Бо для іх гэты сад - проста рай:
Часта яблыкі ў ім кралі.

Калі дождж на двары імжыў,
Быў сарай хлапчукам накшталт штаба.
І ніхто ніколі не спытаў,
Можа дапамогі дзядуле трэба?

На брамцы ад частых дажджоў
Пацямнеў праменьчык зорачкі чырвонай,
І ляцеў карагод мірных дзён
Колеру яблыкаў і жоўтых, і чырвоных.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии