Эмили Дикинсон. Бывает стыд. Рус. Бел

Бывает стыд от барышей. –
Он благородней всех.
Есть выше стыд: тогда экстаз
Клеймит себя за грех.

Хвала смущает смельчака,
И это – лучший стыд.
Еще – когда «Благословен»
Посмертно зазвучит.

***

Бывае сорам ад барышоў. –
Ён высакародней усіх.
Ёсць вышэй сорам: калі экстаз знайшоў
Таўруе сябе за грэх.

Хвала бянтэжыць смельчака,
І гэта – лепшы сорам.
Яшчэ – калі «Благословен» дока
Пасмяротна загучыць вам.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии