Вадим Константинов 2. Весенняя погода. Рус. Бел

                Почти весенняя погода...

                И всё же не хватает
                В ней
                Каких-то милых пустячков...

                Чтоб стало мнимое
                Реальным!..

                Всё той же перебранки
                Птичьей...

                Что станет с каждым днём
                Слышней!..

                Где будем мы
                Приобщены
                К замысловатым птичьим
                Тайнам!..

 
***

Амаль вясновае надвор'е
 
                Амаль вясновае надвор'е...

                І ўсё ж бракуе
                Ў ёй
                Нейкіх мілых дробязяў...

                Каб стала ўяўнае
                Рэальным!..

                Усё той жа лаянкі
                Птушынай...

                Што стане з кожным днём
                Слышней!..

                Дзе будзем мы
                Прылучаны
                Да мудрагелістых птушыных
                Таямніц ужывую!..

                Перевёл Максим Троянович


Рецензии