Евгений Морозов 3. Весна. Рус. Бел

Не жду ни счастья, ни беды -
Живу в деревне как придётся -
Здесь много воздуха и солнца,
И талой мартовской воды.

Здесь птичьим щебетом полны
И сад мой, и опушка леса,
В пруду лягушки словно бесы
Гундосят и полно икры.

Сквозь прошлогоднюю траву
Уже пробилась к свету зелень,
А почки мелкие доселе
Набухли прямо наяву.

Гоняет ветер палый лист,
По лужам - синь и солнца блики,
Гусей, летящих с юга, клики
Буквально ливнем льются вниз.

На всех парах идёт весна:
Гнездятся те, у этих нерест,
И тем, кто прячет цвет доселе,
А всё едино не до сна.


***

Не чакаю ні шчасця, ні бяды -
Жыву ў вёсцы як прыйдзецца -
Тут шмат паветра, сонца рвецца
Да сакавіцкае вады.

з птушыным ціўкатам двары
І сад мой, і ўзлесак лесу,
І жабы нібы-та прынцэсы
Гундосяць і досыць ікры.

Скрозь леташнюю траву
Да свету рвецца зеляніна,
Пупышкі дробныя язміна
Брыняюць прама наяву.

Ганяе вецер апалы ліст,
Вакол сінеча, сонцы блікі,
Ляцяць ужо гусі, гурт вялікі
Дажджы ільюцца, бы капрыз.

На ўсіх парах ідзе вясна:
Гняздуюцца тыя, у гэтых нераст,
Хавае колер дагэтуль верас,
А ўсё адзіна не да сна.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии