Беларуский язык

На белорусском языке

Мне слоў цудоўных шмат вядома,
Што мовы нашай ідыял.
Як бляск маланкі, выбух грома,
Ен из душы нашай узрастаў.

Мары загадкавай крыніцы?
Выток пачуццяў  і надзей.
З вуснаў сарвалася зарніца,
Каб прыкладам стаць для людзей.

Цудам зносін велізарным
Мова - падзеей із падзей
Стала праменем незвычайным,
думак збіраннем и идэй.

18.02.2024


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.