Чайка. Укр

Віршик про Лесю Українку обіграє значення її імені Лариса (чайка).

Стишок о Лесе Украинке обыгрывает значение ее имени Лариса (чайка).




Чайка

Поетка Чайка – он вона, над морем…
Напрошується легко рима «горе».

Яким же може бути горе птахи?
Бач, як вона летить… Хіба невдаха?

Ця Чайка знає, як боротись з болем.
Вона відверто сильна – в цьому й горе.

Вона різка буває і недобра…
Великі хвилі виросли довкола,

Та голос свій вона примусить чути,
Тим, хто почув його, – вже не забути.

Вона за волю битись закликає,
Байдужих до неправди – зневажає,

А ще про неї визнати годиться,
Що скривджених жінок це захисниця.

Якщо несправедливий чийсь коханий,
Вона суддею, і суворим, стане.

Герой з легенди і поет великий
Від неї чують: знай, твій скарб - ця жінка!

Що ще уміє? Світом милуватись,
Красотам рідної землі вклонятись.

Рядки – і зброя, і жива водиця…
І войовниця це, і чарівниця.

Буває нелюб’язна, неприємна –
Проте любові гідна. Це напевно. 

13.02.2024


Рецензии