Игумен Паисий Савосин. Стихия снега. Рус. Бел

Стихия снега. Снег навеселе!
Белёсое священно исступленье,
Как закружившееся небо, долгий след
Великой жажды, и великим пленом

Охвачен мой теряющийся шаг
И прерывающийся вдруг, как будто
Я не иду уже, а просто не дыша
Стою на воздухе в ничто: минута –

И нет, не существует всех вокруг
Пространств и расстояний – местность
Размерена иным: в ладонь, упруг,
Ложится ветер, как орех, как мелочь,

Вдруг ставшая большой. Ведёт меня
Клубок по нити лабиринта, сердце,
Читающее воздух, словно, вняв
Неповторимому, весь мир, как семя,
Кладёт за пазуху белёсого огня.


Декабрь 2023.
***

Стыхія снега
 
Стыхія снега. Снег падпіўшы!
Бялявае свята ашалеласць,
Доўгі след у небе закруціўшы
Вялікай смагай мне палона смеласць

Абхоплены губляецца мой крок
І перарывісты раптам, як быццам міна
Я не іду ўжо, дыхання на шматок,
Стаю на паветры ў нішто: хвіліна –

І няма, не існуе ўсіх вакол
Прастор і адлегласцяў – мясцовасць
Памерам іншым: у далонь, пругкі бы кол,
Кладзецца вецер, як арэх, як дробязь,

Раптам стаўшы вялікі. Вядзе мяне
Клубок па нітцы лабірынта, сэрца,
Якое чытае паветра, нібы, пачуўшы
Непаўторнаму, увесь свет, як насенне,
Кладзе за пазуху бялявага агню.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии