Осип Мандельштам. Я скажу. Рус. Бел

Я скажу это начерно, шепотом,
Потому, что еще не пора:
Достигается потом и опытом
Безотчетного неба игра.

И под временным небом чистилища
Забываем мы часто о том,
Что счастливое небохранилище —
Раздвижной и прижизненный дом.


***

Я скажу гэта начарна, шэптам,
Бо таму, што яшчэ не пара:
Дасягаецца потам і досведам
Бессправаздачнага неба гульня.

І пад часовым небам чысцілішча
Забываем мы часта аб тым,
Што шчаслівае небахранілішча—
Рассоўны і прыжыццёвы дым.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии