Радькова. Дирижёр. Рус. Бел

Архитектура - музыка из камня.
Легко нам с ней, а без неё - тоска.
Ещё она, увы, бывает странной:
Казённой, бледной, плоской, как доска.
Секрет же в исполнении таится:
Ах, будь из виртуозов он сложён,
Наверняка оркестр не состоится,
Доколе
Руку не поднимает дирижёр.

Играючи он выдаёт нам тему.
Вот ритм и темп, за скрипки и - вперёд!
А мысли надо привести в систему:
Нельзя ж, товарищи, играть без НОТ!
О, как мы понимаем Вас, маэстро,
Всегда найдёте Вы и нужный тон и такт.
Импровизируйте, живите интересно,
Чтобы в душе всегда звучала песня,
       чтоб были мир, гармония и лад!.


***

Архітэктура - музыка з камення.
Лёгка нам з ёй, а без яе - нуда.
Яшчэ яна, нажаль, бывае дзіўнай:
Казённай, бледнай, плоскай, як дошка.
Сакрэт жа ў выкананні ўтойваецца:
Ах, будзь з віртуозаў ён складзены,
Напэўна аркестр не адбудзецца,
Дакуль
Руку не паднімае дырыжор.

Іграючы ён выдае нам тэму.
Вось рытм і тэмп, за скрыпкі і - наперад!
А думкі трэба прывесці ў сістэму:
Нельга ж, таварышы, гуляць без НОТ!
Ан, як мы разумеем Вас, маэстра,
Вы знойдзеце заўсёды тон і такт.
Імправізуйце, жывіце цікава,
Каб у душы заўсёды гучала песня,
       каб былі свет, гармонія і лад!.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии