Анатолий Бергер. Родине. Рус. Бел

 
Но ты, чьё слово на устах,
Но ты, чья каждая берёзка
Меня берёт за душу так -
Не передать, ты. отголоска
Зовущая в моей строке,
Ты, ждущая, как мать в тоске.

Неужто не услышишь ты,
Неужто это безысходно,
До смертной мне идти черты,
Не чая памяти народной,
И знать всё это наперёд,
И дни, и ночи напролёт

***

Радзіме

Ты, чыё слова на вуснах,
Ты, чыя кожная бярозка
Мяне бярэ за душу так -
Не перадаць, ты. водгаласу
Вабная ў маім радку,
Ты, якая чакае, як маці ў нудзе.

Няўжо не пачуеш ты,
Няўжо гэта бязвыйсцева,
Да смяротнай мне ісці рысы,
Не чакаючы памяці народнай,
І ведаць усё гэта наперад,
І дні, і ночы напралёт.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии