Бронислав Спринчан. Дела и заботы. Рус. Бел

Дела и заботы,
                а радости мало,
И тут же,
               как будто бы всё отвела, -
Махнула рукой
                и лукаво сказала:
-Сколько той жизни…
                Была не была!
И с лёгкой рукой приняла приглашенье,-
И вот
          далеко за чертой городской,
На даче какой-то,
                в хмельном окруженье
Фужер поднимаешь нетвёрдой рукой.

***

Справы і клопаты,
                а радасці мала,
І тут жа,
               як быццам бы ўсё адвяла, -
Махнула рукой
                і хітра сказала:
-Колькі таго жыцця…
                Хай будзе, што будзе!
І з лёгкай рукой прыняла запрашэнне,-
І вось
          далёка за рысай гарадской,
На дачы нейкай,
                у хмельным асяроддзі
Фужэр паднімаеш няцвёрдай рукой.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии