Сергей Тюмкин. Победы боль... Рус. Бел

Когда раскидывали кроны
Салютов залпы, и – дерев,
И осмелели почтальоны,
Страх вестника беды преодолев,
Боль отступила...
– Боль утрат.
Не притупилась.
Шестьдесят
И семьдесят – не заглушат.

Когда петардной канонады
Гуляет гул дворов каньонами,
Блуждает «спальными районами»
Победы боль.
За все «наградой» –
Война в миру...
Как вероломно –
«Блиц-кригом» «пятая колонна»
Нас поимела!
«Поколением потерь»
Как развели, а?
– Соизмерь
Победы Боль…


***


             Перамогі боль...
 

Калі раскідвалі кроны
Салютаў залпы, і –дрэў
І пасмялелі паштары,
Страх весніка бяду пераадолеўшы,
Боль адступіў...
– Боль страт.
Не падтупілася.
Шэсцьдзесят
І семдзесят – не заглушаць.

Калі петарднай кананады
Шпацыруе гуд двароў каньёнамі,
Блукае «спальнымі раёнамі»
Перамогі боль.
За ўсё «ўзнагародай» –
Вайна ў свеце...
Як вераломна –
«Бліц-крыгам» «пятая калона»
Нас пааймела!
«Пакаленнем страт»
Як развялі, а?
– Сувымерай
Перамогі Боль…


    Перевёл Максим Троянович


Рецензии