Воробьёва Татьяна. Космос мёда. Рус. Бел

 
  Елене - Волжской Царице  мёда!

Мне  белый цвет сегодня пригодится,
я космос мёда в  тёплых пальцах вью.
Такая вот медовая царица,
пчелиному просватана  царю.

Для сладкой  жизни  есть свои  мотивы,
совсем непросто  по цветкам летать.
У речки перешёптывались ивы
про пасеки  святую  благодать.

Упейся улей, звоном нежной липы,
да белый донник в соты не забудь,
 янтарные заволжские  разливы
укажут  к травам самый верный  путь.

Когда стекает золото хмельное
я добрых пчёл  за всё благодарю
и так по-царски вам секрет открою,
что космос мёда каждой клеткой  пью…

***

Космас мёда

Мне белы колер сёння спатрэбіцца,
я космас мёда ў  цёплую пару.
Такая вось мядовая царыца,
пчалінаму засватана  цару.

Жыццю салодкаму няма матываў спрэчкі,
лётаць няпроста  па кветкі за вярсту.
Вербы шапталівыя ля рэчкі
пра пчальніка  святую  мілату.

Упіся вулей, звонам даўняй ліпы,
белы баркун не заблудзіся ў соты,
 бурштынавыя заволжскія  разлівы
пакажуць да травы шлях ля балота

Калі сцякае золата ў скрыню
я добрых пчол  за ўсё дзякую
і так па-царску вам сакрэт адкрыю,
што космас мёда кожнай клеткай  п'ю…

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии