Владимир Стречин. Я слушал... Рус. Бел

Я слушал, как молились ели...
 
Совсем немного теплится надежда,
Что здесь я - не случайный человек.
Не греет тело ветхая одежда,
Не радует краса прохладных рек.

Что ожидать, когда из мрака осень
Доносит тихо листопада шум?
Стеной стоит забор из мокрых сосен,
Сегодня лес подавлен и угрюм.

Но зазвучали вдруг колокола,
Их ясный звон по небу разливался.
Божественная музыка текла,
Стоял на месте я и наслаждался.

Оцепенев от чуда райских грёз,
Я слушал молча, как молились ели.
И было поле мокрое от слёз,
И был я счастлив в травяной купели.

***

Я слухаў, як маліліся елкі...
 
Калі, хоць трохі цепліцца надзея,
Ты тут не выпадковы чалавек.
Не грэе цела лёгкая адзежа,
Не цешыць прахалода рэк.

Чаго чакаць ад восені парой,
Даносіць ціха лістапада шум?
Сцяною плот. як варта мокрых хвой,
Пануры лес не ідзе на вум.

Званоў гучанне раптам палюбіў,
Іх ясны звон па небе разліваўся.
Стаяў на месцы, асалоду піў.
Чароўнай музыкай цякучай мілаваўся.


Здранцвелы цуд ад райскіх мрой усур'ёз,
Я слухаў моўчкі, як маліліся елкі.
А поле была мокрае ад слёз,
Я быў шчаслівы ў травах, неўспадзеўкі.

    Перевёл Максим троянович


Рецензии