Анатолий Аврутин. А вдруг... Рус. Бел

А вдруг мы тоже не поэты?
Мы лишь печатаем стихи.
Совсем немножечко задеты
Не самой лёгкой из стихий.

При ней мы вместо мелких служек,
Статьи о нас - для простаков.
А где-то шлёпает по лужам
Поэт. не пишущий стихов.

И может. Кулаком ударив
Доску с невинным чертежом,
Он думает:
-Как я бездарен!
-Как я нелеп!
-Как я смешон!


***

А раптам мы таксама не паэты?
Мы толькі друкавалі вершы мрый.
Мы трошачкі зачэплены пры гэтым
Не самай лёгкай са стыхій.

Пры ёй мы замест дробных служак,
Артыкулы пра нас - для прасцякоў.
А дзесьці пляскае па лужах
Паэт. не пішучы тых слоў.

І мабыць стукнуўшы імгненна
Дошку з нявінным чарцяжом,
Ён думае:
-Як я бясталентны!
-Як я недарэчны!
-Я бы жаргон!

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии