Анатолий Аврутин. Всё судьба. Рус. Бел

Всё судьба? Судьбе не прекословь,
Даже если вновь любовью пьян ты…
На земле всего одна любовь,
Остальное - просто варианты.

Лучше бы не думал вообще
О душе, прозреньям непокорной.
Я влюблялся в девочку в плаще,
А теперь она - старуха в чёрном.

От неё письмо испепелю,
Брошусь в пиджаке на одеяло…
Я старуху эту не люблю,
Но и та девчушка отсияла.

Мне приснится множество вещей:
Детство, дворик с таксой длинноухой
И, конечно, девочка в плаще,
За всю жизнь не ставшая старухой…


***

Наш лёс

Усё наш лёс? Ты лёсу не пярэч,
Нават калі зноў каханнем п'яны ты…
На зямлі адно каханне і печ,
Іншыя - то проста варыянты.

Лепей бы не думаў у цішы
Пра душу, прасвятленням непакорным.
Я ўлюбляўся ў дзяўчынку ў плашчы,
А зараз яна - старая ў чорным.

Ад яе лісты ўсе спапялю,
Кінуся ў пінжаку на коўдру…
Я старую гэту не люблю,
Але і тая дзяўчо адышла ў пору.

Мне прысніцца мноства на пячы:
Дзяцінства з таксай даўгавухай
І, вядома, дзяўчынка ў плашчы,
За ўсё жыццё не стаўшая старухай…

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии