Анатолий Аврутин. Писать стихи. Рус. Бел

* * *
Писать стихи,
             пить водку,
                верить в Бога…
И Родиной измученной болеть…
Одна поэту русскому дорога --
Чуток сверкнуть
                и рано отгореть.
А отгоришь,
              не понят и не признан,
Останутся худые башмаки,
Пустой стакан,
               забытая Отчизна,
Божественность
                нечитанной строки...


* * *

Пісаць вершы,
             піць гарэлку,
                верыць у Бога…
І Радзімай змучанай хварэць…
Адна паэту рускаму дарога --
Трошкі бліснуць
                і рана адгарэць.
А адгарыш,
              не зразуметы, не прызнаны,
Застануцца худыя чаравікі,
Пустая шклянка,
               забытая Айчына,
Боскасці
            нечытанай  радкі...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии