Сергей Аствацатуров. Ночью... Рус. Бел

Ночью в сосновой роще,
возле просеки ЛЭП,
ты мне казалась проще,
чем зачерствевший хлеб.

Дальний гул электрички.
Давняя боль в спине.
Ты и была, как спички,
необходима мне.

Небо казалось шире
пойманного леща.
Звёзды цвели большие,
хворост в костре трещал.

***

Уначы ў гаі не хаваліся,
поруч прасекі ЛЭП,
ты мне прасцей здавалася,
чым зачарсцвелы хлеб.

Гуд электрычкі палкі.
Даўні боль у спіне.
Ты і была, як запалкі,
неабходна мне.

Неба здавалася лікамі
злоўленага ляшча замала.
Зоркі квітнелі вялікія,
галлё ў вогнішчы трашчала.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии