Владимир Бордюгов. В свете свечи. Рус. Бел

Не солнца свет,  не зеркало ручья,
Не шёлк паркета, не софиты зала…
Как` дорога` сожжённая свеча,
Что теплотой неведомой связала!

И тени… тени, тени по стене
В безумно-диком бесконечном танце!
Огарка треск в неловкой тишине,
Метанье искр, которым неподвластны…

***

У святле свечкі
 
То не сонца святло, не люстэрка раўчука,
Не шоўк паркета, не сафіты залы…
Шануецца так спаленая свечачка,
Што цеплынёй невядомай звязала!

І цені… цені, цені па сцяне пішы
Бясконца танцы, дзіка-вар'яцкія
Недагарка трэск у незграбнай цішы,
Кіданне іскраў, якім непадуладныя…

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии