Життя - смерть, час - слово

Присвячується Володимиру Нефьодову у відповідь на:
http://stihi.ru/2023/05/23/5796

Слово, моя ти єдиная зброє,
Ми не повинні загинуть обоє!
©Леся Українка

Ранить життя. Час тяжезні кайдани
Нам замість маски борця накладає.
Стогне душа, серце тихо ридає,
Кров'ю вмивається, плаче сльозами.

Ні, не звикають до ницої фальші,
Істину душі поетів шукають.
Пристрасна мрія приводить до раю,
Тільки ж той рай одинокий - не справжній.

Час промовляє поета устами:
Образи, ритми, мелодії, рими
Точні знайде і запише незримо

Він на скрижалях історії людства.
Справжня поезія - мислі чаклунство,
Смерть переможе простими словами.

Нансі, 10.08.2023

В ілюстративному колажі -  фото великих поетів та інші зображення з Інтернету.


Рецензии
Чудовая лирика! Дякую Вам, Надия.

Михаил Годес   17.12.2023 01:03     Заявить о нарушении
Михайло, дякую за візит та відгук.

Надия Медведовская   17.12.2023 07:24   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.