Виталий Гольнев. Право дело... Рус. Бел

1

Право дело, что за чушь,
не пойму, в чём суть:
что-то в глаз попало чуть
и кольнуло чуть.

Устаканится, пройдёт,
просто верь — и вся
недолга! Да что-то вот
не особо вериться.

Скверно верится, с трудом,
через пень-колоду.
Поделом, так поделом.
Мне — что в лоб, что по лбу.

Я не рвусь, как от вожжей,
на вокзал за счастьем.
Было что и поважней
пропадало часом.

Всё, что ставил наизусть
на кон — и не каюсь —
не собрать в один мне куст.
Перебрать бы градус.

2

А в кармане — по нулям,
а в кармане
ветер с горем пополам.
Что нора мне
эта? Как-нибудь смогу,
сразумею…
Только сердце знает мглу,
а не меру.
А ему не запретишь…
Эка новость.
Укололось, так ведь лишь
укололось,
так, немножечко, слегка,
так — легонько.
Только, знаешь ли, слеза —
не иголка.

 
***

Права справа, што за медзь...
 
1

Права справа, што за медзь,
не пайму, у чым сутнасць:
штосьці ў вока трапіць ледзь
і кальнула ледзь.

Уляжацца, пройдзе, не гвоздь
проста вер — без перца,
уся нядоўга! Ды штосьці вось
не асобна верыцца.

Брыдота верыцца, насілу,
абы дзень да вечара.
Заслужана, так заслужана.
Мне — што ў лоб, што мечаны.

Як ад лейцаў я не рвуся
на вакзал за шчасцем.
Было што і памылюся
ды знікала часам.

Ставіў памяць я на густ,
на кон — і не каюся —
не сабраць у адзіны куст.
Перабраць бы градуса.

2

А ў кішэні — па нулях,
а ў кішэні
вецер з горам напалову.
Што нара мне
гэта? Як-небудзь змагу,
зразумею…
Толькі сэрца ведае імгу,
а не меру.
А яму не забароніш…
Эка навіна.
Упаролася, так бо толькі
ўпаролася,
так, трошачкі, злёгку,
так — злёгеньку не колка.
Толькі, ці ведаеш, сляза —
не іголка.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии