Туман

Туман гусцей над логам,
Спрадвечнасці прывід.
Пакутлівым дарогам
У сівы адліў накід.

Ды толькі сонца гляне
Усяму наперакор,
У крамяным лзірване
Блішчыць расой чабор.

Крамольнік прагавіты
Сыходзіць на ляту,
Курыцца парай жыта
На пэзўную вярсту.

А струны так выразна
На лад стары гучаць
І досыць другарадна
На ўсім жыцця пячаць.


Рецензии