Афанасий Фет. Венера Милосская. Рус. Бел

И целомудренно и смело,
До чресл сияя наготой,
Цветет божественное тело
Неувядающей красой.

Под этой сенью прихотливой
Слегка приподнятых волос
Как много неги горделивой
В небесном лике разлилось!

Так, вся дыша пафосской страстью,
Вся млея пеною морской
И всепобедной вея властью,
Ты смотришь в вечность пред собой.


***

Венера Мілоская

Нявінна, не аднойчы смела,
Да сцёгнаў ззяючы галізной,
Квітнее чароўнае цела
Неўвядальнаю красой.

Шаты пераборліва - шчымлівы
Злёгку прыпаднятага валосся,
Ш у ёймат пяшчоты ганарлівай
У нябесным абліччы разлілося!

Дыхаючы пафасным запалам,
Млеючы пад пенаю марской
Уладый карыстаючысь у малым,
Ты глядзіш у вечнасць прад сабой.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии