Владимир Бордюгов. Начало апреля. Рус. Бел

Стыдливо щурится апрель:
Как ни старался, — не согрел,
И снег никак не стает.
Зажмурившийся от лучей кобель
Под монотонную капель
О тёплых днях вздыхает.

На проводах — гирлянда птиц,
Орлами пялящихся вниз
То каркнет, то — чирикнет.
Хор, не распевшийся пока,
Фальшивит ноты с высока,
Сбиваясь, в рваном ритме.

А дуб корявый, без одежд,—
Плечами сник, как старый дед,
Прямись — не распрямиться.
Витиеватая кора
Стара, но с бритвой топора
Ещё не срок сразиться.

Усталость от зимы седой
Крепка, но странной суетой
День каждый всё милее.
Весна торопится на юг,
Пускай, в дороге сделав крюк,
Становится смелее.


***

Пачатак красавіка

Сарамліва красавік між дрэў:
Як ні імкнуўся, — не сагрэў,
І снег ніяк не тае.
Зажмурыўся кабель і тэж
Пад манатонны стрэх капеж
Пра цёплы дзень ўздыхае.

На правадах — гірлянда птушак,
Тарашчацца ўніз на бальшак
Тое крумкне, то — цвыркне.
Хор, не распеўшыся пакуль,
Фальшывіць нотамі зязюль,
Збіваючыся, у рваным рытме.

А дуб каравы, без адзенняў,—
Абвёў плячамі ад стамлення,
Выпроствайся — не распрастацца.
Мудрагелістая кара без меры
Старая, але з брытвай сякеры
Яшчэ не тэрмін пазмагацца.

Стомленасць ад зімы сівой
Дужая, але дзіўнай мітуснёй
Дзень кожны ўсё мілей.
Вясна спяшаецца на поўдзень,
Няхай, зрабіўшы крук, дзень пойдзе,
Становіцца адважней.

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии
Прелестно!
С наступающим, Максим!
В Новый Год пускай всё будет поэтично!
И у Ваших все коллег, и у Вас, конечно, лично!
С восхищением, Владимир!

Владимир Утин   25.12.2022 18:26     Заявить о нарушении