23, Аз избирам живота, любовта и топлите хора

Аз избирам живота, любовта и топлите хора
(Сентенция от Литатру и заглавие на стихотворението)

Автор: Величка Николова – Литатру1

Когато те настигне снежна буря
И студ скове лице, ръце, крака,
А леденият вятър те катурва –
Звънни ти на *приятел веднага!

Ако приятелят ти е в небитието –
Звънни на най- големия си враг.
Човещината ще му бръкне във сърцето
и той ще ти помогне като брат.

Ако човешкото в човека е изтляло,
 Ти не унивай, а неспирно работи.
И изплети от сълзи одеяло,
увий се и като с килимче излети
към *слънцето при *топлите лъчи.

Заключение (сентенция на Литатру): Не се предавай!

*лъчи = добрите хора
01.12.2022
06:06

((Фото: Литатру (с британчето) и дъщеря й, а фотограф е внучето.))

Величка Богданова (Литатру)


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.