Андрей Попов Воркута. Деревня без дураков. Рус. Бе

Деревня потихоньку гибла
От дураков и от дорог.
Деревне не хватало гимна,
Высокого, как сена стог.

Простого, словно день недели,
Родного, как коровий рёв –
Чтоб гимн бы этот все запели –
Все семь оставшихся дворов.

И от мелодии душевной
Смог осознать любой дурак,
Что гибнет русская деревня,
Но не сдаётся, как «Варяг».


***

Вёска без дурняў
 
Вёска паволі гіне
Ад дурняў і ад дарог.
Вёсцы бракавала гімна,
Высокага, як сена стог.

Простага, нібы дзень схавалі,
Роднага, як каровы роў –
Каб гімн бы гэты заспявалі –
Усе сем пакінутых двароў.

І ад мелодыі душэўнай з воска
Змог усвядоміць любы вораг,
Што гіне руская вёска,
Але не здаецца, як «Вараг».

     Перевёл Максим Троянович


Рецензии