Андрей Попов Воркута. Рус. Бел

Что-то много вас ныне, нерусских волчат,
И клыки у вас режутся часто.
Я бы мог промолчать,
Как другие молчат.
Со спокойствием Экклезиаста.

Но когда вы касаетесь наших могил
И святынь, и побед, и героев,
У меня не хватает терпенья и сил
Выносить песни волчьего воя.

***

Штосьці шмат вас цяпер, нярускіх ваўчат,
І іклы ў вас рэжуцца часта.
Я бы мог прамаўчаць,
Як іншыя маўчаць.
Са спакоем Эклезіяста.

Але калі вы дакранаецеся нашых магіл
І святынь, і перамог, і герояў,
У мяне бракуе цярпенні і сіл
Выносіць песні ваўчынага воя.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии