Семён Цванг. Прощение. Рус. Бел

В старости даже великие
Жмутся душою к религии.
И я, зажигая свечу,
- Бог мой, прости мне! – шепчу.
А всё остальное, как сон:
В божественной Книге имён,
Против двух слов Цванг Семен
Кратко и ясно: - Прощён!

***

У старасці нават вялікія
Ціснуцца душой да рэлігіі.
І я, запальваючы свечу,
- Бог мой, прабач мне! – шапчу.
А ўсё астатняе, як сон з амвона:
У чароўнай Кнізе імёнаў Карана,
Супраць двух слоў Цванг Сямён
Коратка і ясна: - Дараваны!

   Перевёл Максім Трояновіч


Рецензии