Живорыбкин. Красный слон. Рус. Бел

Во мне ночует красный слон.
Заснул средь синих осьминогов.
Он видит сон, в котором он
Обычный я, которых много.

И каждый раз, когда все я
Всеядно лепят мир жестокий
Он улыбается любя
И с ним смеются осьминоги.

Улыбка красного слона
Мила, сильна
И не видна.


***

Ва мне начуе чырвоны слон.
Заснуў сярод сініх васьміногаў.
Ён бачыць сон, у якім ён
Звычайны я, якіх замнога.

І кожны раз, калі ўсе я
Ўсяедна лепяць свет даўгарогі
Ён усміхаецца любя
І з ім смяюцца васьміногі.

Усмешка чырвонага слана
Мілая, моцная
І не бачная.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии