И я умру... Виктор Николаевич Левашов

Виктор Николаевич Левашов

* * *
http://stihi.ru/2022/10/01/3924

И я умру. Так что же делать?
Жизнь завершится в некий час.
Стареет незаметно тело.
Года короче каждый раз.

В горшке растёт цветок герани.
Умру, конечно. Но когда?
И мысли все, и все желанья
Исчезнут разом без следа.

01 октрября 2022



Превод на србски језик: Веселинка Стојковић

Виктор Николајевич Левашов
* * *

И умрећу… Та шта ми је чинити?
У неком часу живот ће се завршити.
Тело неосетно стари.
Сваким треном године су краће.

У саксији расте цвет геранија.
Умрећу, наравно. Но када?
И мисли све, и све жеље
Начас ишчезнуће без трага.

1. октобра 2022.


Рецензии