Ирина Горст. Как жить без затей... Рус. Бел

Как жить без затей
Намешано столько:
Мой прадед еврей
И бабушка полька.

Отец белорус,
А мать россиянка,
Но русскую грусть
Сыграла тальянка.

Был немцем мой муж
Вот кто наши дети?
Но коли  не дюж ,
То сгинешь на свете.

И  если  стезя
Ведет не до Бога
Идти будешь зря-
Никчёмна дорога.


***

Як жыць без забаў...

Як жыць без забаў
Намяшана гэтулькі:
Мой прадзед габрэй
І бабуля полька.

Бацька беларус Навум,
А маці расейка Янка,
Але рускі сум
Згуляла тальянка.

Быў немцам мой муж
Вось хто нашы дзеці?
Але калі  не дюж ,
То згінеш на свеце.

І  калі шлях турма
Вядзе не да Бога
Ісці будзеш дарма-
Нікчэмная дарога.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии
СпасиБо ,Максим!

Ирина Горст   02.10.2022 00:17     Заявить о нарушении