Ирина Жизневская. Письмо. Рус. Бел

Осень   как   осень.  Хандра.  Дожди.
Пробки  на   автостраде. 
Красный...   Зелёный...  Три-два-один...
Холодно.  Лихорадит...
 
Липкие  сумерки.  Зябко  так...
Мёрзнуть -  совсем  не  дело...   
Вот  я  и  дома.  Глинтвейн,  коньяк...   
Чуточку   потеплело.
 
Мысли,   стихи,  череда  причин  - 
хватит  на  десять  книжек.   
Знаешь,  любимый,  ты  не  молчи! 
Стань  хоть  на  строчку  ближе.
 
Помнишь,  как  ты  забыл  у   меня 
пару   своих  рубашек?   
Я  их  нашла!  Смеялась  полдня!
Счастлива  -  до  мурашек!
 
Ну,  и ещё...  Лучше  не  в  письме, 
а  прошепчу  на  ушко: 
в  спальне  живёт   твой  ласковый  смех, 
пахнет   тобой  подушка...
   
Ты  говоришь,  что  мои  стихи 
плачут  от  многоточий? 
Да,  не пишу    стихов   я  "сухих"! 
Каждое  кровоточит.

И  о  погоде... А  что  о  ней?! 
Ветер   гуляет  с  тучей,   
по   четвергам  летает  ко  мне, 
пьём  кофеёк  тягучий.
 
Знаешь,  ты  же  на  ветер  похож! 
Мой  лишь  наполовину... 
Кстати,  сегодня  четверг!   
и  дождь...
 
                Целую.  Люблю.  Ирина.


***

Ліст
 
Восень   як   восень.  Маркота.  Дажджы.
Коркі  на   аўтастрадзе. 
Чырвоны...   Зялёны...  Тры-два-адзін...
Холадна.  Ліхаманіць...
 
Ліпкае  змярканне.  Зябка так...
Мерзнуць -  зусім  не  справа...   
Вось  я  і  хаты.  Глінтвейн,  каньяк...   
Крышачку   пацяплела.
 
Думай,   вершы,  чарада  чыннікаў  - 
хопіць  на  дзесяць  кніжак.   
Ведаеш,  каханы,  ты  не  маўчы! 
Стань  хоць  на  радок  бліжэй.
 
Памятаеш,  як  ты  забыўся  ў   мяне 
пары   сваіх  кашуль?   
Я  іх  знайшла!  Смяялася  паўдня!
Шчаслівая  -  да  мурашак!
 
Ну,  і яшчэ...  Лепш  не  ў  лісце, 
а  прашапчу  на  вушку: 
у  спальні  жыве   твой  ласкавы  смех, 
пахне   табой  падушка...
   
Ты  кажаш,  што  мае  вершы 
плачуць  ад  шматкроп'яў? 
Так,  не пішу    вершаў   я  "сухіх"! 
Кожнае  сыходзіць крывёй.

І  пра  надвор'е... А  што  пра  яе?! 
Вецер   шпацыруе  з  хмарай,   
па   чацвяргах  лётае  да  мяне, 
п'ём  кавачку  цягучы.
 
Ведаеш,  ты  ж  на  вецер  падобны! 
Мой  толькі  напалову... 
Дарэчы,  сёння  чацвер!   
і  дождж...
 
                Цалую.  Кахаю.  Ірына.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии