Николай Матай. И жертва, и палач. Рус. Бел

Родиться вновь я всё пытаюсь
(Кончина сверху в рюкзаке).
Весне, притворно, улыбаюсь
И мчусь к мечте в порожняке.
Просторно в нём – сквозняк и воля,
Смущает только явный круг…
Напраслину глаголет доля –
Всю жизнь ты рубишь свой же сук.

***
 
І ахвяра, і кат
 
Нарадзіцца зноў я ўсё спрабую
(Скон зверху ў заплечніку).
Вясне, няшчыра, усміхаюся
імчуся да мары ў паражняку.
Прасторна ў ім – скразняк і воля,
Бянтэжыць толькі відавочны круг…
Дарэмшчыну гамоніць доля –
Усё жыццё сячэш ты свой жа сук.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии