Владимир Солвер. Лужи Водолея. Рус. Бел

А в лужах отразился
Новый Мир…
В котором все пороки
просто смыло.
И нету в нем
заезженных до дыр,
когда-то почитаемых
кумиров…

Исчезли
жадность,
зависть,
лживость.
злость,
высокомерие,
жестокость,
наглость.
И лицемерие
на нет сошло,
исчезло всё,
что не приносит
Радость.

Хотя возможно -
это только сон
или мечта
романтика-поэта…
Вода есть Жизнь
и бесполезен спор,
а мы еще
поговорим об этом.

 

А я иду по Лужам неспеша,
способный наблюдать метаморфозы,
и очищается моя Душа.
Возможно, что пока
ещё не поздно…

Вселенский Дождь -
Смывает ложь и грязь,
дождинок и слезинок
не жалея.
И так же неизбежная
для нас,         
Идёт Очистка
Эры Водолея.

***

Лужыны Вадалея
 
У лужынах адбіўся
Новы Свет…
У якім усе заганы
проста змыла.
І няма ў ім
заезджаных да дзюр,
калісьці ўшанаваных
куміраў…

Зніклі
прагнасць,
зайздрасць,
ілжывасць.
злосць,
фанабэрыстасць,
жорсткасць,
нахабства.
І крывадушнасць
на няма сышло,
знікла ўсё,
што не прыносіць
Радасць.

Хоць магчыма -
гэта толькі сон
ці мара
рамантыка-паэта…
Вада ёсць Жыццё
і бескарысны спрэчка,
а мы яшчэ
пагаворым пра гэта.

А я іду па Лужынах павольна,
здольны назіраць метамарфозы,
і чысціцца мая Душа.
Магчыма, што пакуль
яшчэ не позна…

Сусветны Дождж -
Змывае хлусня і бруд,
дажджынак і слязінак
не шкадуючы.
І гэтак жа непазбежная
для нас,         
Ідзе Ачыстка
Эры Вадалея.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии