Тихая любовь

Кахаеш ціха, толькі што?
Я, ДОБРА ПАМЯТАЮ СПРЭЧКІ.
Так не кахае больш ніхто.
Паветрам поўніць грудзі рэчка.

Каб адгалоскам крэўных слоў
Плыло каханне з небакраю,
Я з пакаленнем жаўрукоў
Ад ліпы водар год чакаю.

Мне не здаецца – ты маўчыш,
Было б то проста – сэрцаў рэха.
Без слоў малюецца скавыш,
У маўчанне граюць да пацехі.

Мо намагаюся зазра,
Мо непатрэбная цікаўнасць,
Раздоллем ладзіцца зара,
Маўчанне – то пачуцця даўнасць.


Рецензии