Нина Павлова. Мужчинам. Рус. Бел

Чтоб огненный шар в поднебесье не взмыл
и, бешеным вихрем кружась,
земли не коснулась свинцовая пыль -
МУЖЧИНЫ, надежда на ВАС.

Под лозунги, чтобы нигде и ничья
кровь мирных людей не лилась,
не плакала по убиенным свеча -
МУЖЧИНЫ, надежда на ВАС.

Был местом священным семейный очаг,
чтоб даже в обеденный час,
в роддоме без дел акушер не скучал
МУЖЧИНЫ, надежда на ВАС.

Чтоб нищий народ не плодила страна,
была неподкупная власть,
закон справедливо преступность карал-
МУЖЧИНЫ, надежда на ВАС...

***

Каб вогненны шар у паднябессе не ўзняўся
Шалёнай віхурай кружачыся,
зямлі не крануўся свінцовы пыл -
МУЖЧЫНЫ, надзея на ВАС.

Пад лозунгі, каб нідзе і нічыя
кроў мірных людзей не лілася,
не плакала па забітых сям'я -
МУЖЧЫНЫ, надзея на ВАС.

Быў месцам святым сямейны ачаг,
каб нават у абедзенную гадзіну,
у радзільні без спраў акушэр не зачах
МУЖЧЫНЫ, надзея на ВАС.

Каб бедны народ не пладзіла краіна,
была непадкупная ўлада,
закон справядліва злачыннасць караў-
МУЖЧЫНЫ, надзея на ВАС...

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии