Владимир Двинский. Устали кони. Рус. Бел

Время дышит жаром, кони в хлопьях белых
Жизнь дается даром, мы её не ценим
Горизонт копытим, рвем и тянем жилы
А в конце увидим, что совсем не жили.

Устали кони, живем спеша,
мечтой слепящей, больна душа
Но в лету канут, шальные дни
Устали кони, устали кони, Повремяни-и-и

Вечность запылала, век сомкнул ресницы
Журавля не стало, нету и синици
Мы бодаем стены, суета смеётся
Всё имеет цену и платить прийдется

Устали кони, живем спеша,
мечтой слепящей, больна душа
Но в лету канут, шальные дни
Устали кони, устали кони, Повремяни-и-и


Стаміліся коні

Час дыхае жарам, коні ў шматках белых
Жыццё даецца дарма, мы яго не шануем
Гарызонт капцім ірвём і жылы цягнем
А ў канцы ўбачым, што зусім не жылі.

Стаміліся коні, жывём спяшаючыся,
марай сляпучай, хварэе душа
Але ж адыйдуць, шалёныя дні
Стаміліся коні, стаміліся коні. Пачакай

Вечнасць запалала, стагоддзе стуліла вейкі
Жураўля не стала, няма і сініцы
Мы бадаем сцены, мітусня смяецца
Ўсё мае кошт і плаціць прыйдзецца

Стаміліся коні, жывём спяшаючыся,
марай сляпучай, хворэе душа
Але ж адыйдуць шальныя дні
Стаміліся коні, стаміліся коні.Пачакай.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии