Рада Рай. Не случилось возращенья. Рус. Бел

Угольком жила беда
От меня не жди прощенья
Никакого, никогда
Говорила, умоляла
Не шути с колодой карт
...Нечервлёная упала
На разлуку, не на фарт

Всё сбылось
А ты не верил
Не спасли двойные двери
Ключ единственный потерян,
Унесла его река
Всё сбылось
А ты смеялся
Над пророчеством цыганским
Берегами мост держался,
Да размыло берега...

Не случилось повиниться
Пред изломанной судьбой
Боль кричала голубицей,
Увеличивая боль
Солнце больше не заходит
В дом, где жили я и ты...
И в разорванной колоде
Только чёрные кресты.

***

Не здарылася вяртання

Вугольчыкам жыла бяда
Ад мяне не чакай прабачэннЯ
Ніякога, ніколі
Казала, маліла
Не жартуй з калодай карт
...Нечырўлёная звалілася
На расстанне, не на фарт

Ўсё спраўдзілася
А ты не верыў
Не выратавалі падвойныя дзверы
Ключ адзіны страчаны,
Панесла яго рака
Ўсё спраўдзілася
А ты смяяўся
Над вяшчунствам цыганскім
Берагамі мост трымаўся,
Ды размыла берагі...

Не здарылася павініцца
Перад паламаным лёсам
Боль крычаў галубкай,
Павялічваючы боль
Сонца болей не заходзіць
У хату, дзе і ты, і я жылі...
У разарванай той калодзе
Толькі чорныя крыжы.

    Перевёл Максим Троянович


Рецензии