Виктор Королёв. Дым Кольцами. Рус. Бел

Что-то сигарета гаснет,
Что-то меня так тревожит…
Может, вспоминает кто-то?
Или проклинает, может.
А может, это ты, тоскуя,
Под окнами проходишь мимо.
И коробку спичек жгу я ,
На три сигареты "Прима".

Привет:
Дым-дым дым кольцами облаками там и тут,
Разные у нас автобусы,    у тебя другой маршрут.
Дым-дым кольцами облаками там и тут
Разные у нас автобусы, у тебя другой маршрут

Милая, ты стала ближе,
Так чего ж ты лезешь в душу?
Видишь, она болью дышит,
Взгляд ее печалью сушит.
А может, это ты, тоскуя,
Под окнами проходишь мимо.
И коробку спичек жгу я,
На три сигареты "Прима".

Ты ушла, а сердце сжалось,
От тебя, как от удара.
Что-то в жизни потерялось,
А взамен нашлась гитара.
С нею я по свету маюсь,
С ней меня по свету носит,
И пред ней я преклоняюсь,
Хоть она того не просит.

***

Дым кольцамі -
Штосьці цыгарэта згасае,
Штосьці мяне так трывожыць…
Можа, успамінае хтосьці?
Ці праклінае, можа.
Магчыма гэта ты, тужачы,
Пад вокнамі праходзіш міма.
І скрынку запалак палю я ,
На тры цыгарэты "Прыма".

Прывітанне:
Дым-дым дым кольцамі аблокамі там і тут,
Розныя ў нас аўтобусы, у цябе іншы маршрут.
Дым-дым кольцамі аблокамі там і тут
Розныя ў нас аўтобусы, у цябе іншы маршрут

Мілая, ты стала бліжэй,
Так чаго ж ты лезеш у душу?
Бачыш, яна болем дыхае,
Погляд яе смуткам сушыць.
Магчыма гэта ты, тужачы,
Пад вокнамі праходзіш міма.
І скрынку запалак палю я,
На тры цыгарэты "Прыма".

Ты сышла, а сэрца сціснулася,
Ад цябе, як ад удару.
Штосьці ў жыцці страцілася,
А наўзамен знайшлася гітара.
З ёю я па святле мучуся,
З ёй мяне па свеце кіруе,
І прад ёй я схіляюся,
Хоць яна таго не даруе.

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии