Паперовий птах

***
злітаю клаптиком паперу
неначе птах у неба синь
червоний Місяц-ненажера
шепоче грізно льотчик згинь

мої обійми не ласкаві
миттєва смерть для літака
якщо піднімешся і далі
то здобич будешь ти легка

невже так мало вавілонів
на грішній тверді на землі
чому рої невдах ізгоїв
шукають в небі важелі

вас непокоє  місце сфери
та тягне зрушити ії
якщо зриваєшся зі скелі
до біса роздуми твої

і ріже ніч ножем сирена
прокинься хлопче це війна
дівчина зовні неприємна
психічна дуже, руйнівна

ось крик розбився про ворота
де заржавілі всі замки
згадав страждаля Дон Кіхота
рука... шукає цигарки

якесь шалене полювання
на чистий розум, мрії, сни
і креслить зет солона крапля
майбутнє взяте у лапки

ланцюг порвала чорна сука
летить у темряву ночі
а немовля спросоння гука
та тягне руки догори

і ріже ніч ножем сирена
мій паперовий клаптик птах
воює зараз серед неба
він розганяє весь цей жах
            

           _____________


Рецензии