Каралы к лм кк емне тектерг н нек ем

Каралы к;лм;кк;емне
Тектерг;н ;нек;ем.
Кайгы х;ср;тл;ре ;чен
;стердем б;бек;ем.
Сары лимон, cары лимон,
Сары лимон, т;г;р;к. 
Саргаюлларыма к;р;,
К;рдем сары к;б;л;к.
Сары лимон, сары лимон,
Cары лимон узем;.
Сары лимон, сары лимон ,
Сары лимон сарылары.
Чыкты минем й;зем;.
Уйлый к;нелем уйлый кунелем
Уйлый кунелем т;рлесен.
Уйлама кунелем т;рлесен.
;лл; нил;р к;рерсе;.
Уйлый кунелем уйлый кунелем.
Уйлый кунелем ;лл; ни.
Уйлама кунелем ;лл; ни.
Ашамыйлар б;нд;не.
Алымны алыйм мик;н.
Г;лемне алыйм мик;н.
;лег; газиз башларымны
Суларга салыйм мик;н.
Кара б;др; ч;чл;ремне
Тарарсы;, ;р;лм;ссе;.
Тауга м;неп, ташка басып
Карарсын, кур;лм;ссе;.
Кара б;йлим кара киям
Кайгулы к;нн;ремд;.
Уйлап й;рим к;нн;ремд;
Йокламыйм т;нн;ремд;.
Ус; каен, ус; каен
Яшел яфрак ;чен.
;ск;н ик;н газиз башым
Кайгы х;ср;т ;чен.
Ай югары ай югары
Ай югары салкынга
Агач булса янар иде.
;чемд;ге ялкынга.
Ана кил; бер машина.
Тияг;нн;р урындык,
Ике-;ч бала ;стереп,
Бер анага урын юк.
Киленн;р кайта эшт;н.
Берлиндан кайткан кебек.
Х;лим; карчык утыра,
Пленда калган кебек.
Балачагага калган к;нн;рем
Йокламаган т;нн;рем.
;зем ;иям ;зем елыйм
Кызыл берлег;нн;ре;.
Кайгы к;лл;рем; чумдым.
-
Сабырлык бир ходаем...


Гадельшина Х;лим; З;ки кызы, 1905 елда туган.

1990 ел.


Рецензии