Сергей Поваляев. Эмигрант. Рус. Бел

Он талантлив, конечно.
Всё ему так легко.
Пишет даже успешно
В саму "Фигаро".
Он, конечно же русский,
А кто бы сказал -
Пишет он по-французски,
Как француз не видал.
И заказан особо
Стол в уютном бистро.
Гонорар придёт скоро
Из "Фигаро".
Только Сена не сено,
Где душа босиком
Среди запахов ленных
Под запев петухов,
Не французских, а русских,
Без картавого "р".
Где антоновки вкусно
Подоспели теперь.
А во сне снится мама -
Как и прежде, жива -
Я, сынок, так устала
Я так долго ждала...



Эмігрант
 
Ён таленавіты, вядома.
Усё яму так лёгка.
Піша нават паспяхова
Ў саму "Фігаро".
Ён, вядома ж рускі,
А хто б сказаў -
Піша ён па-французску,
Як француз пажадаў.
І замоўлена чутка
Стол ва ўтульным бістро.
Ганарар прыйдзе хутка
З "Фігаро".
Толькі Сена не сена,
Дзе душа басанож
Сярод пахаў ленных
Пад запеўны галдзёж,
Не французскіх, а рускіх, ячна,
Без гаркавага "р".
Дзе антонаўкі смачна
Падаспелі зараз.
А ў сне сніцца мама -
Як і перш, жывая -
Я, сынок, так стамілася
Я так доўга чакала...

   Перевёл Максим Троянович


Рецензии